Pincészetünkről

A Tóth család sok-sok generációja visszamenôen foglalkozik szôlô- és bortermeléssel.

A tradíciók jelenlegi letéteményese és a pincészet tulajdonosa Tóth István borász, kertészmérnök 1980 óta vezeti a családi pincészetet. A pincészethez tartozó szôlôterületek Eger déli fekvésű „katlanaiban” helyezkednek el a „Kocs” dűlôben, melyek kiváló alapanyagot biztosítanak a borászathoz.

A Kisvölgy út. 52. sz. alatt üzemelô riolit tufából kialakított pinceágak biztosítják az optimális klímát a zempléni tölgybôl készült hagyományos ászokhordós érleléshez.
A pincészet vörösborkészítéssel foglalkozik, ezen belül is elsôsorban a hagyományos eredetvédett Egri Bikavér elôállítására szakosodott. Tevékenységünk során a tradíciók megôrzése mellett modern technológiai berendezések alkalmazásával érjük el az elismerten kiváló minôséget.
A borok több éves fahordós érlelést követôen kerülnek palackozásra, tárolásra, majd forgalmazásra, méltóan reprezentálva ezzel a borvidék hagyományait.Tóth István Tradicionális Pincészete - 3300 Eger, Kisvölgy út 52. - Tel.: +36 30 305-1646 - E-mail: info@tothboraszat.hu